Saint-Tropez - Gids Toerisme & Recreatie (2024)

Breng uw vakantie tot leven!

Gids voor toerisme, vakantie & weekend in de Var

Saint-Tropez - Gids Toerisme & Recreatie (4)

8.2

65


On-line boeken

Virtueel bezoek

Toevoegen aan favorietenUit favorieten verwijderen

Aan de rondreis toevoegenUit de rondreis verwijderen

Saint-Tropez - Gids Toerisme & Recreatie (5)

Saint-Tropez - Gids Toerisme & Recreatie (6)

Saint-Tropez - Gids Toerisme & Recreatie (7)

Saint-Tropez - Gids Toerisme & Recreatie (8)

Saint-Tropez - Gids Toerisme & Recreatie (9)

Saint-Tropez - Gids Toerisme & Recreatie (10)

Saint-Tropez - Gids Toerisme & Recreatie (11)

Saint-Tropez - Gids Toerisme & Recreatie (12)

Saint-Tropez is een voormalig vissersdorpje uitgegroeid tot trekpleister in Var, dat zijn bekendheid dankt aan Brigitte Bardot. Ziet er elk seizoen weer anders uit, maar de charme blijft. In de zomer verandert Saint-Tropez in een trendy badplaats waar de jet-set uit de hele wereld elkaar treft. Voor bezoekers is het een waar uitje om naar de haven te gaan, en de prachtigste zeilboten en meest luxueuze jachten te bewonderen. In deze periode is er dagelijks wel wat te doen, zowel overdag als 's nachts; midden in het dorp is het altijd druk met zijn restaurants, designerwinkels, café's en nachtclubs.

Maar Saint-Tropez is niet alleen maar glamour en feest. Buiten de zomerperiode heersen rust en authenticiteit in dit pittoreske Provençaalse dorpje. Dit is het mooiste moment om al zijn charmes te ontdekken. Begin uw bezoekje met de iconische locaties, zoals de haven met de huizen en hun kleurrijke gevels, de typische wijk la Ponche en het plein place des Lices, waar jeu-de-boulesspelers het tegen elkaar opnemen in de schaduw van de platanen.

Klim vervolgens tot de vestingmuren van de citadel, om te genieten van het schitterende uitzicht over de daken van de stad, de golf van Saint-Tropez, de Maures en Esterel! Gedateerd uit de 17e eeuw, bestaat deze uit een burchttoren en 3 ronde torens; hier is tegenwoordig een modern en levendig museum over de maritieme geschiedenis van Saint Tropez in gevestigd.

Onder de bouwwerken die u zeker gezien moet hebben noemen we de parochiekerk Notre-Dame de l'Assomption. Gebouwd in 1784 in een Italiaanse barokstijl bezit de kerk onder andere decoratieve elementen uit het tijdperk van Lodewijk XV, maar ook beelden en houtsnijwerk uit begin 19e eeuw. U kunt ook het borstbeeld van Saint Tropez bewonderen, dat tijdens de jaarlijkse Bravades viering door de straten wordt getild. Deze 3 dagen durende Provençaalse viering met processies vindt altijd half mei plaats, en is ter ere van het militaire en religieuze verleden van het dorp. De paars-goude kerktoren met klokkentoren is het symbool van Saint-Tropez.

Kunstliefhebbers nemen natuurlijk een kijkje in het Annonciade museum, ondergebracht in de gelijknamige kapel, waar een collectie schilderijen uit de 19e en 20e eeuw geëxposeerd worden. In het Vlinderhuis (Maison des Papillons) is een prachtige collectie te bewonderen van bijna 35 000 soorten, die prachtig benadrukt worden. Een leuk uitje voor jong en oud is een bezoekje aan het Politie- en Filmmuseum (musée de la Gendarmerie et du Cinéma), met de geschiedenis van de kuststad als iconische opnamelocatie van de filmreeks "De gendarme van Saint-Tropez".

Mocht u eind september- begin oktober in de buurt zijn, neem dan een kijkje bij het zeilevenement "Voiles de Saint-Tropez", waar elk jaar weer de mooiste boten ter wereld aan meedoen.

Aanvullende informatie

Saint-Tropez

Stad Var in de Provence-Alpes-Côte d'Azur, Saint-Tropez werd een resort van het instellen in de wereld op het moment van de New Wave jet, in de jaren 1960. Deze oude citadel van de zestiende eeuw, die nog steeds was een klein vissersdorp in het begin van de twintigste eeuw, trekt sterren uit de hele wereld op zoek naar de typische authenticiteit van de Provence.

St-Trop ', zoals gebruikt in de volksmond genoemd wachten op de liefhebbers van de zee, zoals de geschiedenis liefhebbers en degenen die willen om een ​​goede tijd te hebben. Het zoete leven dat er heerst, en de wereldberoemde entertainment, ook geholpen om de reputatie van deze magische plek.

De zee, boten, architectonisch en historisch erfgoed maken het een klein paradijs, net als de populaire gastronomie. Wijnen met visgerechten, via gebak, taarten zijn waarschijnlijk Saint-Tropez. De meest bekende is de beroemde tropézienne taart, cake gemonteerd uit suiker brioche. De laatste werd bedacht tijdens het filmen... En God Created Woman, te behagen Brigitte Bardot, geweldige ambassadeur voor de stad.

Te zien, te doen

Als we denken Saint-Tropez, we visualiseert direct zandstranden met uitzicht op een diepblauwe zee. Ongeacht de plaats, kunt u leren over windsurfen, surfen, gesleept pudding of waterskiën op plaatsen, voordat luieren op het zand. De stranden van de Bouillabaisse, Graniers, Canoubiers, de Ponche, Moutte of Salins zijn echt klein paradijs. Een kustpad, meer dan een dozijn kilometers, kunt u het uitzicht te bewonderen, terwijl het kustpad biedt een mooi wandelpad.

Maar Saint-Tropez is ook een belangrijk cultureel erfgoed. Zo musea in overvloed in de stad, te beginnen met de onderwater archeologisch museum, of de vlinder huis. De laatste, die door de schilder Dany Lartigue, is een verzameling van meer dan 20.000 vlinders. In de kerker van de Citadel, het modern museum en de levende maritieme geschiedenis van Saint Tropez maakt het mogelijk om een ​​beetje meer over de stad, zo dierbaar aan het hart van de Brigitte Bardot te leren. Iets verder weg, het Museum van de Annunciatie bevat een grote collectie avant-garde kunst.

Geclassificeerd als een historisch monument in 1995, de Citadel is een must passage Saint-Tropez. Gebouwd in de zeventiende eeuw, de zeshoekige donjon en de vestingmuren bieden een prachtig uitzicht over de baai van de stad.

Het religieuze erfgoed is geen uitzondering, met de kerk van Onze Lieve Vrouw van de Hemelvaart van Saint-Tropez daterend uit de achttiende eeuw en de Italiaanse barokke stijl, of de kapel van St. Anne, de zeventiende eeuw.

Na een wandeling over de oude haven, met zijn vele cafés, restaurants, en zijn standbeeld van Suffren, verplichte passage door de wijk van de Ponche, de meest typische van Saint-Tropez. Kleine steegjes, kreken, roze en oranje gebouwen met gevels, het is een echte oase.

En als de villa's van de sterren u aan te trekken, is het mogelijk om te observeren vanuit de verte de beroemde Madrague, de thuisbasis van Brigitte Bardot, of die van Bernard Tapie.

Recreatieve activiteiten

AchternaamSoort activiteitTariefWoonplaats
Rondleiding door Saint-Tropez en proeverij van de Tropeziaanse taartSmaken uit de streek151€ Saint-TropezBoeken
2 uur - Privétour door Saint Tropez met een lokale gids!Cultuur en pedagogiek219€ Saint-TropezBoeken
Privérondleiding door Saint-Tropez met je Tropeziaanse gidsAmusem*nt351€ Saint-TropezBoeken
Gastronomische rondleiding op de markt van Saint-TropezSmaken uit de streek480€ Saint-TropezBoeken
Begeleide wandeling door Saint TropezCultuur en pedagogiek24€ Saint-TropezBoeken
Ticket archeologische site van Glanum - Saint Rémy de ProvenceCultuur en pedagogiek9€ Saint-TropezBoeken

Bezienswaardigheden

Informatiepunten

VVV kantoor van Saint-Tropez

Monumenten

Vuurtoren van Saint-Tropez

Natuurgebieden

Golfbaan van Saint-Tropez

Kaap van Pinet

Kaap van Saint-Tropez

Landtong van Capon

Landtong van Rabiou

Rots van Teste de Can

Recreatiegebieden

Jachthaven van Saint-Tropez

Museum van Annonciade

Museum van Citadelle

Strand van Canebiers

Strand van La Bouillabaisse

Strand van La Citadelle

Strand van Salins

Evenementen en vieringen

Als Saint-Tropez geen tekort aan entertainment, is een gebeurtenis dat bekend gemaakt: Saint-Tropez Sails hen. Dit zeilevenement internationaal vermaarde komt elk jaar begin oktober. Gedurende een week de haven herbergt Saint-Tropez traditionele jachten en meer modern, licht voor een race om te concurreren meer dan tweehonderd zeilers. In november, de stad herbergt ook de MADRACO Cup, herfst vaart Saint-Tropez.

Culturele evenementen zijn ook aanwezig in de stad die zo veel filmsterren gastheren. In mei, de internationale hoofdprijs up fotografie als Bravades van Saint-Tropez, een driedaagse viering ter nagedachtenis van de militaire verleden van de stad, terwijl oktober is het theater van de internationale cinema bijeenkomsten antipoden. De laatste is gewijd aan de Australische en Nieuw-Zeelandse film. In juli, de avond van de Citadel van Saint-Tropez mengen humor en muziek tot grote vreugde van de bezoekers.

In maart worden de zee, bergen en kunst vereerd Armen festival. Bij deze gelegenheid, concurrenten strijden in verschillende evenementen.

De rally prinsessen, in juni, is een van de belangrijkste gebeurtenissen van het dak-seizoen. Voor een week, kunnen de deelnemers plezier in het reizen meer dan 1600 km rijden legendes auto's.

In augustus, het festival Nuits du Château Moutte, op het schiereiland Saint-Tropez, biedt een onvergetelijk posters voor concerten rijk aan emotie.

Les Voiles de Saint-Tropez

  • Van 30 september tot 6 oktober 2024
  • Port de Saint-Tropez
  • Voor het eerst georganiseerd in 1999 door de Société Nautique de Saint-Tropez (Nautische Club sinds 1862) ? De Voiles de Saint-Tropez brengen mensen samen.

Foto's

Saint-Tropez - Gids Toerisme & Recreatie (19)

Panorama van de stad vanaf de citadel (© Jean Espirat)

Zie foto

Saint-Tropez - Gids Toerisme & Recreatie (20)

Tour Portalet (© JE)

Zie foto

Saint-Tropez - Gids Toerisme & Recreatie (21)

De oude haven gezien vanaf de pier (© JE)

Zie foto

Saint-Tropez - Gids Toerisme & Recreatie (22)

Grote fontein op het centrale plein (© JE)

Zie foto

Saint-Tropez - Gids Toerisme & Recreatie (23)

De kanonnen van de citadel (© JE)

Zie foto

Saint-Tropez - Gids Toerisme & Recreatie (24)

Fontaine op een schaduwrijke plek (© JE)

Zie foto

Saint-Tropez - Gids Toerisme & Recreatie (25)

citadel ingang (© JE)

Zie foto

Saint-Tropez - Gids Toerisme & Recreatie (26)

Dungeon van de citadel, gezien vanuit Noordoost (© JE)

Zie foto

Saint-Tropez - Gids Toerisme & Recreatie (27)

jachthaven (© JE)

Zie foto

Saint-Tropez - Gids Toerisme & Recreatie (28)

een mooie entree (© JE)

Zie foto

Saint-Tropez - Gids Toerisme & Recreatie (29)

kapel Entry Onze Lieve Vrouw van Barmhartigheid (© Jean Espirat)

Zie foto

Saint-Tropez - Gids Toerisme & Recreatie (30)

Fontaine-wash Vasserot (© JE)

Zie foto

Saint-Tropez - Gids Toerisme & Recreatie (31)

kapiteinschap (© JE)

Zie foto

Saint-Tropez - Gids Toerisme & Recreatie (32)

rue du nieuwe portal, mening van de straat (© JE)

Zie foto

Saint-Tropez - Gids Toerisme & Recreatie (33)

straat van de nieuwe portal, uitzicht vanaf de straat (© JE)

Zie foto

Saint-Tropez - Gids Toerisme & Recreatie (34)

Ruelle (© JE)

Zie foto

Saint-Tropez - Gids Toerisme & Recreatie (35)

Tour Jarlier (© JE)

Zie foto

Saint-Tropez - Gids Toerisme & Recreatie (36)

Tour Suffren (© JE)

Zie foto

Saint-Tropez - Gids Toerisme & Recreatie (37)

Informatie over Jarlier toren (© JE)

Zie foto

Saint-Tropez - Gids Toerisme & Recreatie (38)

Details toren Suffren (© JE)

Zie foto

Saint-Tropez - Gids Toerisme & Recreatie (39)

een beroemde gendarmerie, die nu niet meer gebruikte (© JE)

Zie foto

Saint-Tropez - Gids Toerisme & Recreatie (40)

Toegang tot de kerker van de citadel (© JE)

Zie foto

Saint-Tropez - Gids Toerisme & Recreatie (41)

dungeon citadel (© JE)

Zie foto

Saint-Tropez - Gids Toerisme & Recreatie (42)

de boot Saint-Tropez - vertegenwoordiging van de lokale legende blootgesteld in de dungeon (© JE)

Zie foto

Saint-Tropez - Gids Toerisme & Recreatie (43)

de boot Saint-Tropez, bovenaanzicht (© JE)

Zie foto

Saint-Tropez - Gids Toerisme & Recreatie (44)

Informatie over de boot Saint-Tropez (© JE)

Zie foto

Saint-Tropez - Gids Toerisme & Recreatie (45)

de put van de citadel, 20 meter diep (© JE)

Zie foto

Saint-Tropez - Gids Toerisme & Recreatie (46)

goed en zijn wasgoed in de open lucht, in de citadel (© JE)

Zie foto

Uitstapjes, recreatie en activiteiten in de buurt

AntibesParel aan de Middellandse Zeekust
FréjusDit stadje met Provençaalse allure verbergt vele schatten
Bormes-les-MimosasLaat u bedwelmen door de duizenden geuren van dit middeleeuwse dorpje uit de 12e eeuw
Saint-RaphaëlOntspanning en cultuur voor een verblijf in een uniek decor aan de azuurblauwe zee

Restaurants

Les Toits8.07Restaurant Provençaalse keuken in Saint-Tropez120€ per persoonGeniet van smakelijke Provençaalse gerechten in een ontspannen sfeer op het dak van het hotel. Vissen van de dag, smakelijk vlees, groenten van lokale producenten, Executive Chef Damien Cruchet biedt moderne, smakelijke gerechten, in overeenstemming…Ligt in Saint-Tropez zelf

Favoriet

Nano Trattoria - Saint Tropez8.010Restaurant Italiaanse keuken in Saint-Tropez80€ per persoonItaliaanse producten en gerechten met o.a. de Pizza's van de Kampioenen van Frankrijk en de Wereld 2019 in Parma, Frédéric Desmurs en Jeremy Viale... Ons pizzadeeg wordt gemaakt met "Lievito Madre" en minstens 72 uur gerijpt. Het is een zogenaamde…Ligt in Saint-Tropez zelf

Favoriet

La Terrasse - Cheval Blanc Saint-Tropez8.010Restaurant Mediterrane keuken in Saint-Tropez172€ per persoonHet restaurant Cheval Blanc Saint-Tropez is de perfecte plek om te genieten van verfijnde mediterrane gerechten en verse seizoensgebonden producten, terwijl u geniet van het adembenemende uitzicht op zee vanaf het schaduwrijke terras. Chef…Ligt in Saint-Tropez zelf

Favoriet

Alle restaurants rondom Saint-Tropez

Kamers met ontbijt

Le Mazet des Mures9.334Boerderij met 5 slaapkamers in Grimaud85€ tot 130€ per tweepersoonskamerEen oude boerderij, volledig gerenoveerd, met nieuwe extensie. De 6 studio's zijn uniek en comfortabel voor 2-4 personen. Met kitchenette en eigen badkamer. Terrassen. De 5 slaapkamers (2-3) zijn recente, met salle'deau prive. Grote tuin in…Ligt op 5.2km van Saint-Tropez

Favoriet

LA GASSINIÈRE9.21Huis met 2 slaapkamers in Gassin299€ tot 340€ per tweepersoonskamerLA GASSINIÈRE is gelegen in Gassin, op 11 km van Chateau de Grimaud en 11 km van Le Pont des Fées. De accommodatie biedt gratis WiFi, airconditioning, een gedeelde lounge en een terras. Er is een volledig uitgeruste eigen badkamer met douche…Ligt op 6.3km van Saint-Tropez

Favoriet

Favoriet

Vakantie-accommodaties

Appartement DELICE A8.21Appartement voor 6 personen in Saint-Tropez120 m², 3 slaapkamers2905€ tot 6027€ per weekAppartement DELICE A ligt op een centrale plek in Saint-Tropez, op minder dan 1 km van Plage de la Fontanette en 10 minuten lopen van Plage des Graniers. De accommodatie ligt op 9 minuten lopen van Plage de la Ponche, je kunt er privéparkeren…Ligt in Saint-Tropez zelf

Favoriet

MAISON MARTINE9.41Appartement voor 6 personen in Saint-Tropez120 m², 3 slaapkamers5832€ tot 8912€ per weekMAISON MARTINE bevindt zich in het centrum van Saint-Tropez, op nog geen 8 minuten lopen van Plage de la Fontanette en 800 meter van Plage de la Ponche en biedt gratis WiFi. Dit appartement ligt op 11 km van Le Pont des Fées en 39 km van Treinstation…Ligt in Saint-Tropez zelf

Favoriet

Matelotte8.41Appartement voor 4 personen in Saint-Tropez55 m², 2 slaapkamers1470€ tot 2561€ per weekMatelotte ligt in hartje Saint-Tropez, en heeft uitzicht op de stad vanaf het balkon. De accommodatie bevindt zich op minder dan 1 km van Plage de la Ponche, en heeft een terras en gratis privé parkeergelegenheid. Het appartement met airconditioning…Ligt in Saint-Tropez zelf

Favoriet

Alle vakantie-accommodaties rondom Saint-Tropez

Campings

Camping Montana Parc - Gassin Golfe de St Tropez - Maeva7.91Camping in GassinCamping Montana Parc - Gassin Golfe de Saint Tropez - Maeva is voorzien van een hot tub en gratis privéparkeren, en ligt op 2,4 km van Strand Marina Cogolin en 8,9 km van Chateau de Grimaud. Sommige units hebben ook een keuken met een koelkast,…Ligt op 5.2km van Saint-Tropez

Favoriet

Camping la Croix du Sud6.81Camping in Saint-TropezCamping La Croix du Sud ligt in Saint-Tropez, op 43 km van Saint-Raphaël en op 78 km van Cannes. Het biedt een seizoensgebonden buitenbad en een restaurant. Er is gratis privé-parkeergelegenheid bij de accommodatie. U kunt gratis gebruikmaken…Ligt in Saint-Tropez zelf

Favoriet

Domaine de Verdagne7.22Camping in GassinDomaine de Verdagne ligt in Gassin en biedt een buitenzwembad en accommodatie met een flatscreen-tv. Elke stacaravan heeft een terras, airconditioning, een eigen badkamer en een kitchenette met een magnetron en een koelkast. Er staat ook een…Ligt op 7.6km van Saint-Tropez

Favoriet

Alle campings rondom Saint-Tropez

Hotels

Hôtel Les Palmiers8.2513Hotel in Saint-TropezKamer vanaf 98€Hôtel Les Palmiers ligt in Saint-Tropez en biedt een tuin, een bar en gratis WiFi. In 2 minuten loopt u naar de haven. Elke kamer is voorzien van airconditioning, een kluisje en een minibar. De eigen badkamer is uitgerust met een bad of douche,…Ligt in Saint-Tropez zelf

Favoriet

White 19218.2103Hotel in Saint-TropezWhite 1921 is located at Place des Lices in Saint-Tropez. The white and elegant hotel features a terrace, and rooms including a flat-screen TV with satellite channels. All of the air-conditioned rooms at White 1921 have a minibar and a bathroom…Ligt in Saint-Tropez zelf

Favoriet

Airelles Pan Dei Palais9.171Hotel in Saint-TropezKamer vanaf 355€Just a stone's throw from the famous Place des Lices and a few meters from the port, the Pan Deï Palais is a luxury hotel designed as a true oasis of serenity in the heart of Saint-Tropez. The spacious suites are air-conditioned and feature…Ligt in Saint-Tropez zelf

Favoriet

Alle hotels rondom Saint-Tropez

Verbonden artikelen

Saint-Tropez

Gids van de Var

Toplocaties en goede tips in de Var

Côte d'Azur

Streekgids - Toerisme en verblijf

Provence

Streekgids - Toerisme en verblijf

Gids van Saint-Tropez

Toerisme, verblijf en vakantie rondom Saint-Tropez

Gemeente van Saint-Tropez

Gedetailleerde toeristische informatie over de gemeente van Saint-Tropez

Mooie dorpen in Frankrijk

De mooiste dorpen vol charme en karakter

Badplaatsen in Frankrijk

De kuststeden waar gezwommen kan worden

Uitstapjes in de Var

Tips voor uitstapjes en wandeltochten in de Var

Foto's Saint-Tropez

Foto's uit de categorie "Saint-Tropez" bekijken en downloaden

Foto's van de Var

Fotos van de Var bekijken en downloaden

Hotels in de Var

Een ruime keuze aan hotels, en tot 70% korting.

Vakantie-accommodaties in de Var

Gîtes en gemeubileerd vakantieverhuur.

Kamers met ontbijt in de Var

Kamers bij bewoners met een ontvangst op persoonlijke wijze.

Campings in de Var

Openluchtaccomodaties.

Restaurants in de Var

Regionale en internationale keuken, de sfeer en de menu's.

Recreatieve activiteiten in de Var

Een groot aanbod op gebied van sport, welzijn, lekker eten en amusem*nt.

Uw vakantie

Cookies helpen ons bij het leveren van onze diensten. Door gebruik te maken van onze diensten, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.

Meer informatie, en instellen

Uw account

Saint-Tropez - Gids Toerisme & Recreatie (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Terence Hammes MD

Last Updated:

Views: 5956

Rating: 4.9 / 5 (69 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Terence Hammes MD

Birthday: 1992-04-11

Address: Suite 408 9446 Mercy Mews, West Roxie, CT 04904

Phone: +50312511349175

Job: Product Consulting Liaison

Hobby: Jogging, Motor sports, Nordic skating, Jigsaw puzzles, Bird watching, Nordic skating, Sculpting

Introduction: My name is Terence Hammes MD, I am a inexpensive, energetic, jolly, faithful, cheerful, proud, rich person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.