15x Bezienswaardigheden Saint-Tropez: Wat te doen? + Tips! (2024)

Geschreven door Sam Van den Haute alias CheckOutSam - Laatst bijgewerkt op 23 augustus, 2023

5/5 - (4 stemmen)

15x Bezienswaardigheden Saint-Tropez: Wat te doen? + Tips! (1)

wat te doen in Saint-Tropez

Wat zul je lezen in deze blog?

1. Citadel

De Citadel van Saint-Tropez werd in 1600 gebouwd om de stad en zijn inwoners tegen aanvallen te beschermen. Door de hoge ligging is het meteen ook één van de belangrijkste bezienswaardigheden in Saint-Tropez. Je geniet er namelijk van het beste uitzicht over de stad!

De Citadel is ook voorzien van een verdedigingstoren en kanonnen, en heeft binnenin een museum waar je bijleert over de maritieme geschiedenis van de stad. Om dit alles te bezichtigen, moet je een ticket kopen maar gelukkig zijn die erg goedkoop.

Dit is zo één van die highlights in Saint-Tropez waar je het best voldoende tijd voor neemt. Niet alleen de citadel met zijn museum is namelijk erg interessant, maar ook in de omgeving valt er veel te bezichtigen!

15x Bezienswaardigheden Saint-Tropez: Wat te doen? + Tips! (2)

De Citadel is mooi…

15x Bezienswaardigheden Saint-Tropez: Wat te doen? + Tips! (3)

Maar het zijn vooral de uitzichten vanaf hier die het de moeite waard maken!

2. Port Grimaud

Port Grimaud is ongetwijfeld één van de top 10 bezienswaardigheden nabij Saint-Tropez. Dat is natuurlijk niet zomaar. Dit oude vestigingsstadje is dankzij zijn kronkelende waterwegen namelijk ontzettend charmant. Op deze plek laat je je dus helemaal door schoonheid betoveren!

Port Grimaud is ontstaan door architect François Spoerry die een stadje wilde realiseren in het water, zodat het beschermd zou zijn tegen de wind uit het oosten en de mistral (krachtige wind in Oost-Frankrijk) uit het westen. Het resultaat is een prachtige oude stad die gebouwd werd op lagunes en drooggelegde moerassen.

Port Grimaud wordt ook wel het Venetië van Frankrijk genoemd. Deze plek kun je bezoeken met een wagen., maar het is ook mogelijk om er een georganiseerde dagtrip vanuit Nice naartoe te maken!

15x Bezienswaardigheden Saint-Tropez: Wat te doen? + Tips! (4)

Prachtig!

15x Bezienswaardigheden Saint-Tropez: Wat te doen? + Tips! (5)

En heel logisch dat dit het Venetië van Frankrijk wordt genoemd, natuurlijk!

3. Musée de l’Annonciade

Musée de l’Annonciade is een kunstkabinet dat zich in een voormalige kerk bevindt. Dat op zich is al bijzonder, maar ook de collectie fraaie schilderijen uit de negentiende en twintigste eeuw maken hiervan één van de belangrijkste hoogtepunten in Saint-Tropez.

De schilderijen die je er kan bezichtigen, zijn van grote namen, waaronder Matisse en Monet. Als je van hoogstaande kunst houdt, is dit een plek die je onmogelijk mag overslaan!

15x Bezienswaardigheden Saint-Tropez: Wat te doen? + Tips! (6)

Een origineel museum op een unieke locatie!

4. Stranden van Saint-Tropez

Saint-Tropez is ook ideaal voor een strandvakantie, want je bevindt je hier natuurlijk vlakbij de prachtige Franse zuidkust.

Eén van de mooiste stranden die je in de buurt kan vinden is Plage de Pampelonne.
Dit populaire strand is gelegen op ongeveer vijf kilometer afstand van het centrum van Saint-Tropez, in Ramatuelle. Veel rust zal je er niet vinden, maar in plaats daarvan geniet je er wel van heel wat luxe. Er zijn bovendien tal van hippe beach clubs, zoals Nikki Beach en Club 55.

Wil je toch liever aan de drukte ontsnappen? Dan is Plage de l’Escalet eerder iets voor jou. Dit strand ligt in een rotsachtige omgeving en heeft een mooi lichtgekleurd strand en azuurblauw water. Zoals je zier is er dus altijd wat te doen in de Saint-Tropez en omgeving, of je nu van rust of eerder van ambiance houdt.

15x Bezienswaardigheden Saint-Tropez: Wat te doen? + Tips! (8)

Of verkies je toch eerder Plage de l’Escalet?

5. Daguitstap naar Nice

Nice is een prachtige kuststad en ligt helemaal niet zo ver van Saint-Tropez. Het is dus een goed idee om er een bezoekje naartoe te brengen. Als je nood hebt om te relaxen, kan je ook hier terecht op de prachtige stranden!

Maar er zijn ook veel bezienswaardigheden in Nice die de het ontdekken waard zijn. Zo heb je er bijvoorbeeld het prachtige parc de la Colline du Château waar je de ‘stadsnatuur’ kan ontdekken. Daarnaast is ook het centrum en de imposante Russische kerk aangeraden. Uiteraard valt er nog veel meer te zien in deze stad en daarom raad ik aan om hier zeker één dagje naartoe te komen.

Wil je zowel Nice als Saint-Tropez bezoeken tijdens je reis? Dan is handig om te weten dat het eenvoudiger is om een georganiseerde excursie vanuit Nice naar Saint-Tropez te boeken. Zeker als je ter plekke geen wagen hebt!
Je kan natuurlijk ook een auto huren en de verschillende plekjes bezoeken in de volgorde die jij verkiest. Hoe je het ook aanpakt, dit is sowieso één van de beste bezienswaardigheden rond Saint-Tropez!

15x Bezienswaardigheden Saint-Tropez: Wat te doen? + Tips! (9)

Ook hier is meer dan genoeg te doen om een dagje of weekend te vullen!

6. Het centrum en de markt

Saint-Tropez heeft een uiterst gezellig stadscentrum. Je wandelt er door smalle straatjes met kleurrijke winkeltjes en gaat zo helemaal op in de lokale sfeer.

Het bijzondere is dat je de dure merkwinkels mooi verwerkt ziet in het oud stadscentrum. Doordat er ruime keuze is aan adresjes voor zowel stijlvolle merkkledij als budget spulletjes, is het trouwens echt voor iedereen de moeite waard om even te winkelen. Op Place de Lice is er bovendien de fameuze Saint-Tropez markt waar je kleding, tassen, sierraden en lokale producten, zoals lavendelzeep en olijven vindt.

Voor wie graag shopt is het centrum dus één van de highlights in Saint-Tropez. Maar ook als je gewoon helemaal wilt opgaan in gezelligheid is dit de plek om te vertoeven! Wie weet zie je ook wel een celebrity langskomen. Goed uit je doppen kijken, dus!

15x Bezienswaardigheden Saint-Tropez: Wat te doen? + Tips! (10)

Verdwaal opzettelijk tussen de pittoreske straatjes van Saint-Tropez.

15x Bezienswaardigheden Saint-Tropez: Wat te doen? + Tips! (11)

En pik onderweg zeker ook het leuke marktje mee!

7. Notre Dame de l’Assomption

Notre Dame de l’Assomption is een kerk in barokke stijl die al uit de achttiende eeuw dateert. Het is gelegen op een heuvel en heeft een mooie terracotta kleur. Het is dus één van de beste bezienswaardigheden in Saint-Tropez als je van prachtige gebouwen, een fraai uitzicht én een bijzondere legende houdt!

De kerk is namelijk bekend om het borstbeeld van Saint Torpes, de man naar wie de stad vernoemd werd. Volgens de legende weigerde hij om zijn heidense geloof af te zweren waardoor de Romeinse keizer zijn hoofd afhakte om hem te straffen. Van volhardendheid gesproken!
Nadien werd het onthoofde lichaam van Saint Torpes in een boot gegooid. Later kwam deze sloep aan op wat nu het strand van Saint-Tropez wordt genoemd en zo kreeg de stad dus zijn naam.

Deze legende wordt nog jaarlijks gevierd in mei. Het borstbeeld dat je ziet in de Notre Dame de l’Assomption wordt tijdens de feesten door de straten getild. Eén van de bijzonderste jaarlijkse activiteiten in Saint-Tropez!

15x Bezienswaardigheden Saint-Tropez: Wat te doen? + Tips! (12)

De befaamde Notre Dame de l’Assomption.

8. Musée de la Gendarmerie et du Cinéma

Er is ook heel wat te doen in Saint-Tropez voor cultuurliefhebbers. Zo vind je er het interessante Musée de la Gendarmerie et du Cinéma. Het gebouw dateert uit 1879 en werd gehuisvest door de gendarmerie tot 2003.

De dag van vandaag vind je er vooral ruimtes die gewijd zijn aan de geschiedenis van de gendarmerie van Saint-Tropez en de de filmindustrie van de stad en omliggende regio. Maar er is ook een interactief deel met nagebouwde stijlkamers.

Een uitstap naar dit museum is één van de leukste en leerrijkste activiteiten die je in Saint-Tropez kan doen. Het is ook dé manier om alles te weten te komen over de boeiende stad!

15x Bezienswaardigheden Saint-Tropez: Wat te doen? + Tips! (13)

Hou je van bijzondere musea? Dan is dit er eentje die je moet zien!

9. Uitstapje naar Cannes

Het is zeker de moeite waard om ook een dagje tijd vrij te maken om Cannes te bezoeken. Het is niet voor niets één van de drukst bezochte plekjes aan de Franse Riviera. Als jij je eventjes als een heuse Hollywoodster wilt gedragen (of misschien eerder er gewoon enkele wilt spotten…) kan je er zelfs het wereldberoemde filmfestival bijwonen.

Maar ook op andere momenten van het jaar zijn er heel wat activiteiten en bezienswaardigheden die Cannes interessant maken. Kuier langs de luxe jachthaven of relax op de adembenemende stranden en beleef er de tijd van je leven!

Als je zowel Saint-Tropez als Cannes wilt zien tijdens je reis, kan je dit eenvoudig door een wagen te huren (bijvoorbeeld via EasyTerra of Sunny Cars). Kies je liever voor een georganiseerde uitstap? Dan is het makkelijker om eerst naar Cannes te reizen en vanuit daar een tour naar Saint-Tropez te maken!

Zegt deze stad je wel wat? Lees dan zeker over mijn blog met tips en bezienswaardigheden in Cannes.

15x Bezienswaardigheden Saint-Tropez: Wat te doen? + Tips! (14)

Cannes is een veel grotere stad. Je kan hier dus ook enkele dagen rondflaneren.

10. Haven van Saint-Tropez

De haven van Saint-Tropez is heel erg bijzonder en zonder twijfel de hipste buurt om naartoe te gaan. Je vindt er dan ook heel wat kunstenaars, jetsetters en met een beetje geluk enkele beroemdheden. Maar zelfs als je geen ster tegenkomt, is dit één van de beste bezienswaardigheden in Saint-Tropez!

Geef je ogen de kost op de luxe boulevard langs de haven en geniet van alle mooie jachten die je er aanschouwt. Neem ook de tijd om op te gaan in de sfeer en eventueel een drankje te drinken in het beroemdste cafeetje van Saint-Tropez: Le Sénéquier. Goedkoop is het er niet, maar het is wel een plek met een fraai uitzicht!

Een bezoekje aan de haven is dus een hele belevenis op zich. Het is dan ook geen wonder dat dit één van de meest geliefde highlights van Saint-Tropez is. Dit magisch plekje mag je dus niet overslaan!

15x Bezienswaardigheden Saint-Tropez: Wat te doen? + Tips! (15)

Charmant, he?

11. Chapelle Sainte-Anne

Hoewel Saint-Tropez een druk stadje is, zijn er in de buurt voldoende natuurplekjes te vinden. Chapelle Sainte-Anne en de omgeving is alvast een aanrader, want het uitzicht is er fenomenaal!

De kapel zelf is mooi om te zien, maar op dit plekje kom je vooral om te ontsnappen aan de stadsdrukte. Het is namelijk één van de minder gekende hoogtepunten in Saint-Tropez, waardoor het er erg rustig is.

Chapelle Sainte-Anne bevindt zich op minder dan een kilometer van het stadscentrum, je kan er dus eenvoudig naartoe wandelen.

15x Bezienswaardigheden Saint-Tropez: Wat te doen? + Tips! (16)

De mooie Chapelle Sainte-Anne.

12. Gassin

Gassin staat op de officiële lijst van mooiste dorpjes in Frankrijk. Het zou dan ook jammer zijn moest je dit plekje niet bezoeken tijdens je vakantie.

Het sfeervolle plekje is gelegen aan de befaamde Golfe de Saint-Tropez en ligt 200 meter boven de zee. Dat betekent dus dat je er geniet van een waanzinnig mooi uitzicht. Maar er valt nog veel meer te ontdekken.

Zo heb je er historische kerkjes, gezellige terrasjes en bijzondere straatjes. Als jij iets bijzonders wilt ervaren, is dit dus één van de beste bezienswaardigheden in de omgeving van Saint-Tropez!

15x Bezienswaardigheden Saint-Tropez: Wat te doen? + Tips! (17)

Gassin is één van de mooiste dorpjes in Frankrijk.

15x Bezienswaardigheden Saint-Tropez: Wat te doen? + Tips! (18)

En je ontsnapt er ook meteen aan de grote toeristenmassa’s!

13. Dagtrip naar Monaco

Monaco is een andere hotspot aan de Côte d’Azur. Het is interessant om dit klein landje erbij te nemen als je reist naar Saint-Tropez, want het is zo één van die plekken die je in je leven zeker één keer gezien moet hebben!

Het fijne is dat er heel wat bezienswaardigheden in Monaco zijn die de moeite waard zijn om te bezoeken. Je verveelt je er dus geen moment. Bezichtig de mooie stranden, breng een bezoekje aan het koninklijk paleis of waag je kans in het casino.

Kan je niet wachten om Monaco te bezoeken? Dan is er goed nieuws, want met de auto raak je er in minder dan twee uur. Er is ook een trein, maar die doet er iets langer over.

15x Bezienswaardigheden Saint-Tropez: Wat te doen? + Tips! (19)

Het beroemde casino van Monte Carlo!

15. Wijn proeven in Torpez À Saint Tropez

Eén van de beste bezienswaardigheden in Saint-Tropez voor Bourgondiërs is ongetwijfeld Torpez À Saint Tropez. Dit is een plaats waar je kan deelnemen aan een wijnproeverij. Een unieke belevenis!

Een wijndegustatie is iets dat je zeker moet gedaan hebben wanneer je in de Franse Rivièra bent, en het is dan ook dé populairste activiteit van de streek. Dat is ook geen wonder, want de wijn in de Côte d’Azur is overheerlijk.

Voor liefhebbers van dit godendrankje is dit dus zonder enige twijfel één van de leukste activiteiten in de omgeving van Saint-Tropez.

15x Bezienswaardigheden Saint-Tropez: Wat te doen? + Tips! (20)

Een lekker wijntje in combinatie met een Tarte Tropézienne smaakt nog het lekkerst van allemaal!

Een auto huren in Saint-Tropez? Een goed idee!

Ga je binnenkort naar Saint-Tropez en verken je deze regio niet met je eigen wagen? Dan is het een goed idee om er een auto te huren. Er zijn namelijk heel wat leuke en mooie plekjes aan de Côte d’Azur die je op die manier veel eenvoudiger bereikt. Door een wagen te huren raak je bovendien sneller op bepaalde plaatsen waardoor je nog meer bezienswaardigheden in Saint-Tropez en omstreken kan ontdekken.

Lijkt een roadtrip met de auto je helemaal het einde? Dan kan je terecht bij EasyTerra of Sunny Cars om je voertuig op voorhand online te boeken. Dit heeft als groot voordeel dat je nooit zonder auto komt te staan eens je op je bestemming bent aangekomen en je de tijd hebt om je favoriet voertuig uit te kiezen!

Easy Terra biedt goedkope wagens aan en geeft plaatselijke reviews. Je kunt bij hen zelf kiezen welke soort verzekering je afsluit.
Sunny Cars heeft dan weer het voordeel dat zij alleen all-in huurwagens aanbieden. Ze zijn met andere woorden volledig verzekerd, zelfs voor glas- banden- en bodemschade. Ook de service is top en daar kan ik zelf al vele malen van meespreken!

Lees ook mijn tips voor goedkope autohuur en deze blog over auto’s huren in het buitenland.

15x Bezienswaardigheden Saint-Tropez: Wat te doen? + Tips! (21)

Veel plezier in deze parel van de Franse Rivièra!

5x Overnachten in Saint-Tropez

Door te overnachten in Saint-Tropez kun je nog meer leuke activiteiten doen en mooie bezienswaardigheden bezichtigen. Maar wat is de beste plaats om te verblijven? Hier vind je vijf sfeervolle appartementen, huizen en hotels in Saint-Tropez die zorgen voor een onvergetelijke vakantie!

1. Villa Cosy, hotel & spa

Villa Cosy, hotel & spa ligt op vijf minuutjes wandelen van het centrum en dicht bij enkele prachtige stranden, waaronder Plage des Graniers. Alle kamers zijn uitgerust met comfortabele bedden.

Er zijn heel wat verschillende accommodatietypes. Zo kun je een junior suite met bubbelbad boeken, kiezen voor een villa met eigen zwembad en nog veel meer. Dit hotel in Saint-Tropez biedt tevens heel wat toffe activiteiten, zoals duiken, bowlen, fietsen en tennissen.

Prijzen en beschikbaarheid: Booking.com

15x Bezienswaardigheden Saint-Tropez: Wat te doen? + Tips! (22) 15x Bezienswaardigheden Saint-Tropez: Wat te doen? + Tips! (23)

2. Window On Ramatuelle

Window On Ramatuelle is een sfeervol appartement gelegen op 2,3 km afstand van het strand van Pampelonne. Dit is de beste plaats om te overnachten in Saint-Tropez als je van rust en comfort wilt genieten.

Het appartement is uitgerust met airconditioning, twee slaapkamers, een keuken die van alles voorzien is en een badkamer. Er is ook een tuin met een barbecue. Omdat deze accommodatie wat verder gelegen is, kun je er het best verblijven als je een auto hebt. Er is alvast een gratis parking.

Prijzen en beschikbaarheid: Booking.com

15x Bezienswaardigheden Saint-Tropez: Wat te doen? + Tips! (24) 15x Bezienswaardigheden Saint-Tropez: Wat te doen? + Tips! (25)

3. Hotel Brin d’Azur

Hotel Brin d’Azur is zonder twijfel één van de beste hotels in Saint-Tropez. Eén van de reden daarvoor is de uitstekende ligging. Op anderhalve kilometer vind je enkele van de belangrijkste toeristische attracties.

Het gastvriendelijke personeel vertelt je ook maar al te graag wat er te doen is in Saint-Tropez. Zo weet je zeker dat je niets mist! Het hotel heeft tevens een terras met tuinmeubilair en een zwembad. Daarnaast kun je er een fiets huren.

Prijzen en beschikbaarheid: Booking.com

15x Bezienswaardigheden Saint-Tropez: Wat te doen? + Tips! (26) 15x Bezienswaardigheden Saint-Tropez: Wat te doen? + Tips! (27)

4. Appartement Pearl Beach

Als je blijft overnachten in Appartement Pearl Beach dan kun je volop relaxen en genieten van de mooie natuur. Deze accommodatie biedt namelijk een prachtig uitzicht op de bergen en zee.

Het dichtstbijzijnde strand is La Bouillabaisse Plage. Op minder dan twee kilometer afstand liggen tevens Plage de la Ponche, Plage de la Fontanette en Plage des Graniers. Ook het Parc de la citadelle is te voet te bereiken.

Prijzen en beschikbaarheid: Booking.com

15x Bezienswaardigheden Saint-Tropez: Wat te doen? + Tips! (28) 15x Bezienswaardigheden Saint-Tropez: Wat te doen? + Tips! (29)

5. Charming Provencal Mas

Dompel je onder in luxe en gezelligheid in het vakantiehuis Charming Provencal Mas. Je krijgt hier je eigen zwembad en parking. Het mooie huis is uitgerust met drie slaapkamers, een badkamer en een keuken met een koelkast, een vaatwasser, een wasmachine, een oven en een magnetron.

Reizigers zijn erg tevreden over de locatie. Op ongeveer een anderhalve kilometer afstand vind je Plage des Canoubiers, Plage Criques des Graniers, alsook het centrum. Kortom, de ideale plaats om te overnachten als je zoveel mogelijk bezienswaardigheden van Saint-Tropez wilt meepikken!

Prijzen en beschikbaarheid: Booking.com

15x Bezienswaardigheden Saint-Tropez: Wat te doen? + Tips! (30) 15x Bezienswaardigheden Saint-Tropez: Wat te doen? + Tips! (31)

15x Bezienswaardigheden Saint-Tropez: Wat te doen? + Tips! (32)

Over de auteur

Sam Van den Haute reist al meer dan tien jaar lang de wereld rond. In deze reisgids / blog geeft hij waardevolle tips uit eigen ervaring om jou perfect voor te bereiden en inspireren op een prachtige reis. Dit doet hij vooral op eigen houtje, maar ook tientallen reisorganisaties, toeristische diensten en andere reisprofessionals vertrouw(d)en hem als een ware ‘travel guru’. Sam kan namelijk uit tien jaar ervaring putten als voltijds wereldreiziger, waarbij hij ondertussen alle continenten uitvoerig bezocht.

Sams tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op talrijke kanalen, waaronder Radio 2, NPO 3FM (Nederland), Metro, De Standaard (bijlage Media Planet), Steps, Goodbye reismagazine en heel wat andere platformen.

Omdat Sam tijdens Covid-19 zijn expertise over reizen natuurlijk niet meer kon delen, legde hij zich ook toe op product reviews en lijstjes met cadeau ideeën. Net zoals hij gedetailleerd op onderzoek gaat tijdens het reizen, voert hij sinds 2019 uitvoerig onderzoek uit om tot een waardevolle en eerlijke review of een lijstje vol originele geschenken te komen. Check Out Sam is intussen dan ook uitgegroeid tot een heus beoordelingsplatform dat gewaardeerd wordt door websites en magazines zoals Gezond.be of Computable.

Handige sites om je reis te plannen

Ben je een reisje aan het plannen? Dit zijn websites die ik zelf gebruik en sterk aanraad voor een zorgeloze vakantie:

✈️ Vluchten:
De beste deals vind ik altijd op Skyscanner doordat je eenvoudig op de goedkoopste maand kan filteren.

🛏️ Overnachtingen:
Het grootste aanbod hotels vind je op Booking.com. Door hun Genius korting kun je hoge kortingen krijgen!

🚗 Huurauto's:
Bij Sunny Cars of Tui Cars trek je op pad met een volledig verzekerde wagen met fantastische Nederlandse customer service. De goedkoopste autohuur vind ik altijd bij Discover Cars of Easy Terra. 👌 Reisverzekering:
Voor een kortlopende reisverzekering is Safety Wing de meest volledige én goedkoopste optie. 🅿️ Parking aan de luchthaven:
Wil je je wagen goedkoop maar veilig achterlaten bij de luchthaven? Vergelijk prijzen via Parkos en ParkCare. 🎫 Tours en excursies:
De excursies, tickets en rondleidingen van GetYourGuide zijn altijd van hoge kwaliteit, er is een groot aanbod en je mag altijd gratis annuleren tot 24 uur op voorhand.
Wil je graag meer tips om je reis zelf te plannen? Bekijk dan ook de pagina 'Hoe plan ik mijn reizen?'. Op deze pagina vertel ik iets uitgebreider over de websites en organisaties waar ik graag mee samenwerk om zo de beste deals te vinden.

5/5 - (4 stemmen)

Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!

Méribel: Perfect skigebied, ook in het begin van het seizoen

Auto huren in Marseille: Info, tips en goedkope autohuur

Vanoise Parc National in Savoie Mont Blanc: Wat te doen? Tips!

In dit artikel staan enkele affiliate links. Wanneer jij iets boekt bij deze reisorganisaties krijg ik een kleine commissie op de boeking. Jij betaalt daarvoor niets extra. Je kan het dus zien als een manier om deze blog te steunen als je er iets aan hebt gehad. Ik gebruik deze reisorganisaties zelf ook, en ik zal alleen reismaatschappijen aanraden waar ik zelf heel tevreden over ben.
15x Bezienswaardigheden Saint-Tropez: Wat te doen? + Tips! (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Francesca Jacobs Ret

Last Updated:

Views: 5954

Rating: 4.8 / 5 (68 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Francesca Jacobs Ret

Birthday: 1996-12-09

Address: Apt. 141 1406 Mitch Summit, New Teganshire, UT 82655-0699

Phone: +2296092334654

Job: Technology Architect

Hobby: Snowboarding, Scouting, Foreign language learning, Dowsing, Baton twirling, Sculpting, Cabaret

Introduction: My name is Francesca Jacobs Ret, I am a innocent, super, beautiful, charming, lucky, gentle, clever person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.