Proef de sfeer van onze evenementen en bekijk hier een aantal video's (2024)

Table of Contents
Festival der Zoete Verleidingen in Sleen 2022 Scandinavië-XL in Expo Hoevelaken 2021 Festival der Zoete Verleidingen in Sleen 2022 Scandinavië-XL in Expo Hoevelaken 2021 Festival der Zoete Verleidingen in Sleen 2019 Festival der Zoete Verleidingen in Almere 2019 Scandinavië-XL in Expo Hoevelaken 2019 Scandinavië-XL in Expo Hoevelaken 2018 Festival der Zoete Verleidingen in Sleen 2018 Schapenscheerdersfestival en Wolfeest bij de schaapskooi in Balloo 2018 Scandinavië-XL in Hart van Holland, Nijkerk 2017 Festival der Zoete Verleidingen in Sleen 2017 Tuin & Culinair Fair in Veenhuizen 2017 Herfstfair bij Kasteel Cannenburch in Vaassen 2016 Herfstfair Heide Pracht in Dwingeloo op 27/28 augustus 2016 Schapenscheerdersfestival en Wolfeest bij de schaapskooi in Balloo 4e editie Festival der Zoete Verleidingen in Sleen van 6-8 augustus 2015 Scandinavië-XL op 1 en 2 november 2014 Tuin en Culinair Fair op Landgoed Mensinge in Roden Herfstfair op Landgoed Mensinge in Roden 2013 Festival der Zoete Verleidingen in Sleen 2019 Festival der Zoete Verleidingen in Almere 2019 Scandinavië-XL in Expo Hoevelaken 2019 Scandinavië-XL in Expo Hoevelaken 2018 Festival der Zoete Verleidingen in Sleen 2018 Schapenscheerdersfestival en Wolfeest bij de schaapskooi in Balloo 2018 Scandinavië-XL in Hart van Holland, Nijkerk 2017 Festival der Zoete Verleidingen in Sleen 2017 Tuin & Culinair Fair in Veenhuizen 2017 Herfstfair bij Kasteel Cannenburch in Vaassen 2016 Herfstfair Heide Pracht in Dwingeloo op 27/28 augustus 2016 Schapenscheerdersfestival en Wolfeest bij de schaapskooi in Balloo 4e editie Festival der Zoete Verleidingen in Sleen van 6-8 augustus 2015 Scandinavië-XL op 1 en 2 november 2014 Tuin en Culinair Fair op Landgoed Mensinge in Roden Herfstfair op Landgoed Mensinge in Roden 2013

Bekijk hier een aantal video’s van de evenementen van B-Event.

Festival der Zoete Verleidingen in Sleen 2022

Nadat de tuin van de Sleenerhoeve niet meer beschikbaar was omdat de eigenaren Jan en Ina verhuisden, kwam de Schildhoeve in Fluitenberg op mijn pad. Een superlocatie!
Echter, wel meteen de eerste én laatste editie van Festival Zoet op deze plek, want in 2023 heb ik het event overgedragen aan een ander organisatiebureau.

Scandinavië-XL in Expo Hoevelaken 2021

In 2020 geen Scandinavië-XL, maar in oktober 2021 kon het weer! Jasper van Kuijk presenteerde zijn boek Bonusland, er waren weer drukbezochte workshops en lezingen. Ruim 75 gevarieerde stands en vele enthousiaste bezoekers.

Festival der Zoete Verleidingen in Sleen 2022

Nadat de tuin van de Sleenerhoeve niet meer beschikbaar was omdat de eigenaren Jan en Ina verhuisden, kwam de Schildhoeve in Fluitenberg op mijn pad. Een superlocatie!
Echter, wel meteen de eerste én laatste editie van Festival Zoet op deze plek, want in 2023 heb ik het event overgedragen aan een ander organisatiebureau.

Scandinavië-XL in Expo Hoevelaken 2021

In 2020 geen Scandinavië-XL, maar in oktober 2021 kon het weer! Jasper van Kuijk presenteerde zijn boek Bonusland, er waren weer drukbezochte workshops en lezingen. Ruim 75 gevarieerde stands en vele enthousiaste bezoekers. In 2023 heb ik dit event overgedragen aan een nieuw organisatiebureau en gaat het verder onder de naam Nordic Days.

Festival der Zoete Verleidingen in Sleen 2019

Na vele jaren Festival Zoet in de tuin van Brownies per Post aan de rand van Sleen, verhuisden we in 2019 naar het centrum van Sleen. De grote tuin van de Sleenerhoeve bleek een prima plek te zijn!

Festival der Zoete Verleidingen in Almere 2019

In april 2019 organiseerden we eenmalig een voorjaarseditie van Festival der Zoete Verleidingen. Op Stadslandgoed de Kemphaan in Almere.

Scandinavië-XL in Expo Hoevelaken 2019

Scandinavië-XL in Expo Hoevelaken 2018

In 2018 verhuisde Scandinavië-XL van Nijkerk naar Expo Hoevelaken. De beurs trekt elk jaar meer bezoekers. Expo Hoevelaken is goed bevallen! De locatie is goed bereikbaar per openbaar vervoer (tegenover NS station), er is voldoende parkeergelegenheid, het is ruim, licht en overzichtelijk. Bovendien hebben we volop vrijheid in het aantrekken van authentieke Scandinavische food & drink stands. In 2023 gaat deze beurs door onder een andere naam: https://nordic-days.nl/

Festival der Zoete Verleidingen in Sleen 2018

Het Festival der Zoete Verleidingen was een tropisch feestje in 2018.

Schapenscheerdersfestival en Wolfeest bij de schaapskooi in Balloo 2018

Een opwindend weekend vol creativiteit, traditie en streekproducten! De schaapskooi van de Herders van Balloo is gastheer van het grootste schapenscheerevenement van het jaar, gecombineerd met een sfeervolle ambachtelijke markt waarje een schat aan handgemaakte artikelen, kunstzinnige creaties en heerlijke streekproducten kunt ontdekken.

Scandinavië-XL in Hart van Holland, Nijkerk 2017

De 5e editie van de beurs Scandinavië-XL in Hart van Holland, Nijkerk was een groot succes. Scandinavië-XL is de mooiste en meest uitgebreide beurs voor Scandinavië-liefhebbers. Lifestyle, reizen, wonen, mode, culinair, boeken en buitenleven. 75 stands, 28 lezingen, modeshow, workshops en kinderactiviteiten. Zaterdag 28 en zondag 29 oktober 2017.

Festival der Zoete Verleidingen in Sleen 2017

De 6e editie van het Festival der Zoete Verleidingen in de tuin van Brownies per Post in Sleen (Drenthe) was weer een feestje. Dit zijn opnamen van de 1e dag: donderdag 3 augustus 2017. Met o.a. de Taartenbakwedstrijd. 23 taartenbakkers uit het hele land hadden ingeschreven. De opbrengst van de wedstrijdtaarten was voor het goede doel: de Wensambulance. https://www.festivalzoet.nl

Tuin & Culinair Fair in Veenhuizen 2017

Zonovergoten, warm, sfeervol en gezellig was de 1e editie van de Tuin & Culinair Fair in Veenhuizen. 70 stands stonden rondom de monumentale historische panden waar JP Walker Houten Keukens en Koffielust gevestigd zijn.

Herfstfair bij Kasteel Cannenburch in Vaassen 2016

Van vrijdag 16 t/m zondag 18 september was de 2e editie van de Herfstfair in het kasteelpark van Kasteel Cannenburch in Vaassen. Een prachtig weekend met mooi weer. De stands stonden verspreid door het park langs de paden en waterpartijen. Een kleine 5000 bezoekers trok de fair.

Herfstfair Heide Pracht in Dwingeloo op 27/28 augustus 2016

Heide Pracht Herfstfair Dwingeloo werd gehouden in het kader van 25-jarig bestaan Nationaal Park Dwingelderveld. Floral designers Geertje Steinstra, Linda Eising en Mirjan Strijker gaven bloemsierkunst demonstraties. De fair werd op zaterdagochtend officieel geopend door Klaas Smidt, wethouder van de gemeente Westerveld. Verder schapen, viltworkshops met Beatrice Waanders en 80 stands.

Video: Noah de Lange

Schapenscheerdersfestival en Wolfeest bij de schaapskooi in Balloo

Bij de Schaapskooi in Balloo (bij Assen/Rolde) werd op zaterdag 9 en zondag 10 juli 2016 het Schapenscheerdersfestival en Wolfeest gehouden. Alles draaide om de wol van het Drentse Heideschaap! De wol van de markante schapen is populair bij wol- en viltliefhebbers. En terwijl de schapen worden geschoren was er héél veel te doen, te koop en te zien in Balloo.

Bezoekers konden ook zelf een schaap scheren. Beatrice Waanders van The Soft World gaf een viltworkshop. De Herders van Balloo hebben een prachtige collectie handgesponnen breigarens. Van dik tot dun in alle natuurlijke tinten van het Drents heideschaap. Ook wordt er wol machinaal gesponnen in een fabriek in Denemarken, een volledig natuurlijk proces. Kinderen konden zelf een schaapje weven.

En verder: demonstratie van een industriële kaardmachine, een sokkenbreimachine en 50 stands volop wol, vilt, vacht, boeken over vilten, kunst en creativiteit op basis van wol, maar ook andere zaken zoals lekkernijen, tuinplanten, mooie kleding en streekproducten. Op zondag was er ook een theatervoorstelling voor kinderen genaamd “Wij in de wei”.

4e editie Festival der Zoete Verleidingen in Sleen van 6-8 augustus 2015

Taartenbakkers en smulpapen genoten op de 4e editie van het Festival der Zoete Verleidingen in Sleen. Alles draaide om ZOET: meer dan 80 zorgvuldig geselecteerde stands met de allerlekkerste taarten, bakbenodigdheden, prachtige serviezen, tafellinnen, kookboeken, vers fruit, meel, ambachtelijk gemaakte jams, honingdelicatessen, bijzondere koffie- en theesoorten en bijzondere drankjes. Maar ook tal van demonstraties, workshops en optredens. De hele entourage, de tafels met lekkernijen, alle activiteiten… daar bak je een heerlijk dagje uit van.

Scandinavië-XL op 1 en 2 november 2014

De 2e editie van Scandinavië-XL, op zaterdag 1 en zondag 2 november in Nijkerk, was een weergaloos succes. 70 stands met artikelen van Scandinavische en Baltische origine, vele reisorganisaties met een bijzonder reisaanbod. Alle lezingen waren volgeboekt, er werden mooie prijzen uitgeloofd door Rederij Tallink en Color Line. De Zweedse schrijver Stefan Ahnhem werd door Stine Jensen geinterviewd over zijn debuut “Zonder Gezicht”. Jan Brokken kwam aan het woord over zijn boek “Baltische Zielen”. Kortom, genoeg te zien en te beleven.
https://youtu.be/S5fY0t43ing

Tuin en Culinair Fair op Landgoed Mensinge in Roden

Landgoed Havezate Mensinge in Roden (Drenthe) was het idyllisch decor voor de 12e editie van de Tuin en Culinair Fair (van 2003 t/m 2012 was deze fair in Orvelte). Landgoed Mensinge wordt wel het mooiste landgoed van Drenthe genoemd.

De Tuin en Culinair Fair 2014: lekker rondstruinen rondom de havezate en inspiratie opdoen voor een zomer lang genieten in huis en tuin. Volop originele producten, tongstrelende lekkernijen, tuinplanten, tuinmeubelen …. Maar ook gezellige brocante, outdoorkleding en laarzen, serviezen.
https://youtu.be/_jLk_1w6Y68

Herfstfair op Landgoed Mensinge in Roden 2013

De Herfstfair die van 6-8 september 2013 plaatsvond op Landgoed Mensinge (voorheen Orvelte) in Roden (Drenthe) heeft alle soorten weer gehad. Vrijdag warm, zaterdag perfect herfstweer en de zondag begon met stortregen. Gelukkig werd het om 12.30 uur droog en stroomde het publiek nog massaal toe. Er was gezellige muziek en een vrolijke en ludieke toiletjuffrouw zorgde voor een glimlach op ieders gezicht. Landgoed Mensinge zinderde van de sfeer en de gezelligheid.
https://youtu.be/EiuBET_l4IY

Festival der Zoete Verleidingen in Sleen 2019

Na vele jaren Festival Zoet in de tuin van Brownies per Post aan de rand van Sleen, verhuisden we in 2019 naar het centrum van Sleen. De grote tuin van de Sleenerhoeve bleek een prima plek te zijn!

Festival der Zoete Verleidingen in Almere 2019

In april 2019 organiseerden we eenmalig een voorjaarseditie van Festival der Zoete Verleidingen. Op Stadslandgoed de Kemphaan in Almere.

Scandinavië-XL in Expo Hoevelaken 2019

Scandinavië-XL in Expo Hoevelaken 2018

In 2018 verhuisde Scandinavië-XL van Nijkerk naar Expo Hoevelaken. De beurs trekt elk jaar meer bezoekers. Expo Hoevelaken is goed bevallen! De locatie is goed bereikbaar per openbaar vervoer (tegenover NS station), er is voldoende parkeergelegenheid, het is ruim, licht en overzichtelijk. Bovendien hebben we volop vrijheid in het aantrekken van authentieke Scandinavische food & drink stands. In 2023 gaat deze beurs door onder een andere naam: https://nordic-days.nl/

Festival der Zoete Verleidingen in Sleen 2018

Het Festival der Zoete Verleidingen was een tropisch feestje in 2018.

Schapenscheerdersfestival en Wolfeest bij de schaapskooi in Balloo 2018

Een opwindend weekend vol creativiteit, traditie en streekproducten! De schaapskooi van de Herders van Balloo is gastheer van het grootste schapenscheerevenement van het jaar, gecombineerd met een sfeervolle ambachtelijke markt waarje een schat aan handgemaakte artikelen, kunstzinnige creaties en heerlijke streekproducten kunt ontdekken.

Scandinavië-XL in Hart van Holland, Nijkerk 2017

De 5e editie van de beurs Scandinavië-XL in Hart van Holland, Nijkerk was een groot succes. Scandinavië-XL is de mooiste en meest uitgebreide beurs voor Scandinavië-liefhebbers. Lifestyle, reizen, wonen, mode, culinair, boeken en buitenleven. 75 stands, 28 lezingen, modeshow, workshops en kinderactiviteiten. Zaterdag 28 en zondag 29 oktober 2017.

Festival der Zoete Verleidingen in Sleen 2017

De 6e editie van het Festival der Zoete Verleidingen in de tuin van Brownies per Post in Sleen (Drenthe) was weer een feestje. Dit zijn opnamen van de 1e dag: donderdag 3 augustus 2017. Met o.a. de Taartenbakwedstrijd. 23 taartenbakkers uit het hele land hadden ingeschreven. De opbrengst van de wedstrijdtaarten was voor het goede doel: de Wensambulance. https://www.festivalzoet.nl

Tuin & Culinair Fair in Veenhuizen 2017

Zonovergoten, warm, sfeervol en gezellig was de 1e editie van de Tuin & Culinair Fair in Veenhuizen. 70 stands stonden rondom de monumentale historische panden waar JP Walker Houten Keukens en Koffielust gevestigd zijn.

Herfstfair bij Kasteel Cannenburch in Vaassen 2016

Van vrijdag 16 t/m zondag 18 september was de 2e editie van de Herfstfair in het kasteelpark van Kasteel Cannenburch in Vaassen. Een prachtig weekend met mooi weer. De stands stonden verspreid door het park langs de paden en waterpartijen. Een kleine 5000 bezoekers trok de fair.

Herfstfair Heide Pracht in Dwingeloo op 27/28 augustus 2016

Heide Pracht Herfstfair Dwingeloo werd gehouden in het kader van 25-jarig bestaan Nationaal Park Dwingelderveld. Floral designers Geertje Steinstra, Linda Eising en Mirjan Strijker gaven bloemsierkunst demonstraties. De fair werd op zaterdagochtend officieel geopend door Klaas Smidt, wethouder van de gemeente Westerveld. Verder schapen, viltworkshops met Beatrice Waanders en 80 stands.

Video: Noah de Lange

Schapenscheerdersfestival en Wolfeest bij de schaapskooi in Balloo

Bij de Schaapskooi in Balloo (bij Assen/Rolde) werd op zaterdag 9 en zondag 10 juli 2016 het Schapenscheerdersfestival en Wolfeest gehouden. Alles draaide om de wol van het Drentse Heideschaap! De wol van de markante schapen is populair bij wol- en viltliefhebbers. En terwijl de schapen worden geschoren was er héél veel te doen, te koop en te zien in Balloo.

Bezoekers konden ook zelf een schaap scheren. Beatrice Waanders van The Soft World gaf een viltworkshop. De Herders van Balloo hebben een prachtige collectie handgesponnen breigarens. Van dik tot dun in alle natuurlijke tinten van het Drents heideschaap. Ook wordt er wol machinaal gesponnen in een fabriek in Denemarken, een volledig natuurlijk proces. Kinderen konden zelf een schaapje weven.

En verder: demonstratie van een industriële kaardmachine, een sokkenbreimachine en 50 stands volop wol, vilt, vacht, boeken over vilten, kunst en creativiteit op basis van wol, maar ook andere zaken zoals lekkernijen, tuinplanten, mooie kleding en streekproducten. Op zondag was er ook een theatervoorstelling voor kinderen genaamd “Wij in de wei”.

Video: Noah de Lange

4e editie Festival der Zoete Verleidingen in Sleen van 6-8 augustus 2015

Taartenbakkers en smulpapen genoten op de 4e editie van het Festival der Zoete Verleidingen in Sleen. Alles draaide om ZOET: meer dan 80 zorgvuldig geselecteerde stands met de allerlekkerste taarten, bakbenodigdheden, prachtige serviezen, tafellinnen, kookboeken, vers fruit, meel, ambachtelijk gemaakte jams, honingdelicatessen, bijzondere koffie- en theesoorten en bijzondere drankjes. Maar ook tal van demonstraties, workshops en optredens. De hele entourage, de tafels met lekkernijen, alle activiteiten… daar bak je een heerlijk dagje uit van.

Scandinavië-XL op 1 en 2 november 2014

De 2e editie van Scandinavië-XL, op zaterdag 1 en zondag 2 november in Nijkerk, was een weergaloos succes. 70 stands met artikelen van Scandinavische en Baltische origine, vele reisorganisaties met een bijzonder reisaanbod. Alle lezingen waren volgeboekt, er werden mooie prijzen uitgeloofd door Rederij Tallink en Color Line. De Zweedse schrijver Stefan Ahnhem werd door Stine Jensen geinterviewd over zijn debuut “Zonder Gezicht”. Jan Brokken kwam aan het woord over zijn boek “Baltische Zielen”. Kortom, genoeg te zien en te beleven.
https://youtu.be/S5fY0t43ing

Tuin en Culinair Fair op Landgoed Mensinge in Roden

Landgoed Havezate Mensinge in Roden (Drenthe) was het idyllisch decor voor de 12e editie van de Tuin en Culinair Fair (van 2003 t/m 2012 was deze fair in Orvelte). Landgoed Mensinge wordt wel het mooiste landgoed van Drenthe genoemd.

De Tuin en Culinair Fair 2014: lekker rondstruinen rondom de havezate en inspiratie opdoen voor een zomer lang genieten in huis en tuin. Volop originele producten, tongstrelende lekkernijen, tuinplanten, tuinmeubelen …. Maar ook gezellige brocante, outdoorkleding en laarzen, serviezen.
https://youtu.be/_jLk_1w6Y68

Herfstfair op Landgoed Mensinge in Roden 2013

De Herfstfair die van 6-8 september 2013 plaatsvond op Landgoed Mensinge (voorheen Orvelte) in Roden (Drenthe) heeft alle soorten weer gehad. Vrijdag warm, zaterdag perfect herfstweer en de zondag begon met stortregen. Gelukkig werd het om 12.30 uur droog en stroomde het publiek nog massaal toe. Er was gezellige muziek en een vrolijke en ludieke toiletjuffrouw zorgde voor een glimlach op ieders gezicht. Landgoed Mensinge zinderde van de sfeer en de gezelligheid.
https://youtu.be/EiuBET_l4IY

Proef de sfeer van onze evenementen en bekijk hier een aantal video's (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Terrell Hackett

Last Updated:

Views: 5617

Rating: 4.1 / 5 (52 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Terrell Hackett

Birthday: 1992-03-17

Address: Suite 453 459 Gibson Squares, East Adriane, AK 71925-5692

Phone: +21811810803470

Job: Chief Representative

Hobby: Board games, Rock climbing, Ghost hunting, Origami, Kabaddi, Mushroom hunting, Gaming

Introduction: My name is Terrell Hackett, I am a gleaming, brainy, courageous, helpful, healthy, cooperative, graceful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.