Organisatiebureau B-Event organiseert fairs en thema-events (2024)

B-Event zorgt voor beleving!

B-Event is sinds 1993 het organisatiebureau van Anneke Boekee. Anneke wordt blij van het organiseren van originele thema-evenementen.

  • Onderscheidende events.
  • Uniek door thema of sfeer.
  • Het uitgangspunt is: bezoekers boeien en binden.

Support en advies

Wil jij een evenement organiseren en kun je advies gebruiken? Wat B-Event voor jou kan betekenen is afhankelijk van jouw behoefte. Heb je zelf een idee en wil je daarover van gedachten wisselen, kun je hulp gebruiken bij het vergunningentraject, wil je een nieuw concept laten ontwikkelen of deeltrajecten laten uitvoeren zoals het werven van standhouders, assistentie bij de uitvoering, of het verzorgen van de communicatie?
Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Even voorstellen

Organisatiebureau B-Event organiseert fairs en thema-events (1)

Anneke Boekee: “dertien jaar gewerkt in commerciële functies bij IBM in Amsterdam en Utrecht.
Toen de combi fulltime werken met veel reizen en twee kinderen te zwaar werd ging ik in de Bollenstreek aan de slag als evenementenorganisator.
In 1999 verhuisden we – vanwege het werk van mijn partner – met ons gezin naar Drenthe. Ik kon hier ook mijn passie volgen en initieerde en organiseerde tal van evenementen.
Alle evenementen hebben een sterk bovenregionale uitstraling.

Festival der Zoete Verleidingen

Organisatiebureau B-Event organiseert fairs en thema-events (2)

In Sleen (gemeente Coevorden) begon ik met het Festival der Zoete Verleidingen. Met dit evenement wordt de naamsbekendheid van de gemeente vergroot, het aantal overnachtingen en bestedingen wordt positief beïnvloed en de attractiewaarde van de gemeente/regio wordt vergroot.
Van 2012 t/m 2018 was dit event in de tuin van Brownies per Post in Sleen. Omdat de locatie werd verkocht, weken we uit naar de Sleenerhoeve in Sleen. Maar in 2021 kwam deze ook te koop. Daarom zijn we verkast naar de tuin van de Schildhoeve in Fluitenberg (dr). En nu is het moment aangebroken om rustiger aan te gaan doen en wordt Festival Zoet vanaf 2023 georganiseerd door een andere partij.

Thema-events

Organisatiebureau B-Event organiseert fairs en thema-events (3)

Ook ontwikkelde ik in 2010 het Schapenscheerdersfestival en Wolfeest en de HerdersFair bij de schaapskooi in Balloo. De Herders van Balloo onderhouden met hun kudde Drentse heideschapen het uitgestrekte Balloëerveld. De evenementen hebben als doel de producten van het Drents heideschaap (wol, vlees) te promoten. Er zijn tal van (wol)activiteiten, zoals schapen scheren (ook als workshop), vilten, weven, spinnen. Maar ook stands met streekproducten en kunstzinnigheid. Een geweldige, drukbezochte fair met sfeervolle muziek en gezellige terrasjes.

Scandinavië-events

Door de gemeente Noordoostpolder ben ik in 2011 ingeschakeld op projectbasis om de naamsbekendheid van Schokland (Unesco Werelderfgoed) te vergroten en een breder publiek te trekken. Dit heeft geresulteerd in de jaarlijkse Scandinavië Markt. Een evenement dat historisch gezien goed aansluit bij Schokland (zwerfstenen uit de ijstijd). Deze markt vindt jaarlijks plaats begin mei, in 2024 op 11 en 12 mei. Vanaf 2024 is dit de organisatie van dit evenement geheel in handen van Museum Schokland.
Ook initieerde en organiseerde ik van 2013 t/m 2022 het indoor Scandinavië-XL event. Eerste editie was in Haarlem (op verzoek van Volvo dealer Svala), daarna meer centraal gelegen in Nijkerk en Hoevelaken. Vanaf 2023 wordt dit evenement Nordic Days en georganiseerd door een andere partij: https://nordic-days.nl/

Beeldenpark De Havixhorst

Organisatiebureau B-Event organiseert fairs en thema-events (4)Van 2011 t/m 2016 was ik betrokken bij Beeldenpark De Havixhorstbij Chateauhotel en -restaurant De Havixhorst in De Schiphorst en verantwoordelijk voor de communicatie. In 2014 was hier de opzienbarende expositie “Beatrix in Beelden” waarbij bijna honderd beelden van Beatrix te zien waren. Van april t/m oktober 2016 vond de expositie “Op poten” plaats, een overzicht van de mooiste dierenbeelden van Nederland.

En verder ….

  • Van 2001 t/m 2012 organiseerde ik de Herfstfair en Tuin & Culinair Fair in Museumdorp Orvelte, daarna vonden deze fairs op diverse andere plekken plaats w.o. Landgoed Mensinge in Roden, Landgoed Overcinge in Havelte en bij Kasteel Cannenburg in Vaassen. In 2018 zijn deze fairs gestopt.
  • Assistentie Tuinenmarkt Onder de Linden in Noordwijk, juni 2012.
  • Organisatie Souvenirs van Eeuwen voor De Fruithof in Frederiksoord, oktober 2014.
  • Organisatie Ondernemersbijeenkomst CH de Wolden, juli 2015.
  • Heerlijk Haps: ruiken aan het goede leven bij Het Roozenhuys, september 2015.
  • Van 2017-2022: werven van exposanten voor Westerwolde rijgt Tuinfair.

Abonneer op de nieuwsbrief, dan blijf je op de hoogte!

Drentse Parels

Toen in 2020 door corona het evenementenwerk compleet stillag, heb ik samen met grafisch ontwerpster Japke Pol een boek gemaakt:Drentse Parels. Hét boek om nóg meer te genieten van al het moois dat Drenthe te bieden heeft.

Want hoe vind je als je ergens onbekend bent net dat ene gezellige koffiebarretje, dat theehuis in het bos, die idyllische pluktuin, die bijzondere winkel met handgemaakte hebbedingen. Zelfs als je hier je hele leven al woont, zul je verbaasd zijn over de vele verborgen pareltjes!”

Drentse Parels,180pagina’s boordevol unieke ideeën,150tips voor de mooiste plekjes en origineelste adressen.Onderverdeeld in overzichtelijke hoofdstukken met landkaartjes.

€ 17,50 – gratis verzending. Meer weten of bestellen, ga naarwww.drentseparels.nl

Organisatiebureau B-Event organiseert fairs en thema-events (5)
Organisatiebureau B-Event organiseert fairs en thema-events (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Zonia Mosciski DO

Last Updated:

Views: 5615

Rating: 4 / 5 (51 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Zonia Mosciski DO

Birthday: 1996-05-16

Address: Suite 228 919 Deana Ford, Lake Meridithberg, NE 60017-4257

Phone: +2613987384138

Job: Chief Retail Officer

Hobby: Tai chi, Dowsing, Poi, Letterboxing, Watching movies, Video gaming, Singing

Introduction: My name is Zonia Mosciski DO, I am a enchanting, joyous, lovely, successful, hilarious, tender, outstanding person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.